Om oss - kontakt

SHOIF är Södra HyttOmrådets Ideella Förening. Föreningen bildades år 2000 för att bevara och underhålla i området. Vi har ett drygt tjugotal medlemmar. Filosofin är att platsen är öppen för den som vill något och föreningsfilosofin är således "den som vill något, gör något" och då naturligtvis påhejad av resten. Anläggninen är öppen att användas för den som stödjer föreningens syften och står upp för grundläggande mänskliga rättigheter med omtanke om natur och miljö.


Alla som vill stödja föreningens syften är välkomna som medlemmar. Skicka ett meddelande eller säg till någon medlem att: Jag vill vara medem! så blir du invald på nästa årsmöte. Fram tills mötet är du om du vill med på allt vi gör såklart. Om du "bara" vill vara med och hjälpa till så är det också välkommet. Tack alla som hjälper till!


Logotypen föreställer konturen av det sinnerstenshus som syns vid infarten - Varmhuset - en av våra vackra ruiner. Sinnerstenarna ser du också (i webbversionen) som bakgrund på denna sida. Stenarna är en restprodukt från järnframställning. Eftersom Södra Hyttan ligger där Lankälven både delar sig och flyter samman så får även kraften i vattnet en plats i loggan i form av vattenhjulet.


Kontaktuppgifter: info@sodrahyttan.se

SHOIF - att. Örjan Fredriksson

Södra Hyttan

712 91 HÄLLEFORS

Telefon: 0587-620 25


Söker du någon annan kan du maila Örjan om kontaktuppgifter eller besöka oss på facebook.com/sodrahyttan och fråga där.  

Sidan uppdaterades 2023-07-13 av Helena Backius